RIJBEWIJS  BE

Wanneer is dit rijbewijs vereist?
Voor de bestuurders van voertuigen bestaande uit een trekkend voertuig van de categorie B en een aanhangwagen of oplegger met een MTM van meer dan 750 kg en ten hoogste 3500 kg en op voorwaarde dat het MTM van de sleep hoger is dan 3500 kg.
Wanneer de MTM van de aanhangwagen hoger is dan 3500 kg is het rijbewijs C1E vereist.

THEORIE

Voor dit rijbewijs is er geen theorie-examen.

PRAKTIJKOPLEIDING

Het minimum aantal uren dat je dient te volgen is 8 uur, meestal opgedeeld in 2 x 3 uur en 2 uur voor je praktijkexamen.
Bij de lessen verkrijg je het inzicht om je geleed voertuig veilig en correct te bewegen op de openbare weg en bij het manoevreren bij het praktijkexamen.
Voor kandidaten zonder of met weinig rijervaring  raden we een opleiding van 11 uur aan.

EXAMENBEGELEIDING

Het praktijkexamen (proef op privaat terrein en openbare weg) leg je af met onze combinatie, deze afspraak bij het examencentrum maken wij.
Meer info over het praktijkexamen kan je vinden op  www.goca.be/nl/p/praktijkexamen-BE

RICHTPRIJS

Voor een standaard opleiding van 8 uur les en 1 examenbegeleiding betaal je 800€ (= exclusief inschrijvingsgeld en examengeld).

KORTINGEN EN SUBSIDIES

Voor deze opleiding kan je (als) werkgever een korting van 30% op het bedrag excl. Btw bekomen via een subsidieaanvraag bij de overheid op www.kmo-portefeuille.be. Vraag naar onze bestelbon.
Praktijklessen kunnen enkel op het kantoor worden vastgelegd mits het voorleggen van een geldig rijbewijs B en een voorschot van € 200,-