RIJBEWIJS CE

WANNEER IS DIT RIJBEWIJS VEREIST?

Voor de bestuurders van samenstel bestaande uit een trekkend voertuig van de categorie C en een aanhangwagen of oplegger waarvan de MTM groter is dan 750 kg.

VOORWAARDEN

  • minimumleeftijd 21 jaar en in het bezit van een rijbewijs C of
  • minimumleeftijd 18 jaar en in het bezit van een rijbewijs C met vakbekwaamheid (code 95 op RB)
  • geldige medische keuring groep 2

THEORIE

Voor dit rijbewijs is er geen theorie examen.

PRAKTIJKOPLEIDING

Het minimum aantal uren dat je dient te volgen is 8 uur, meestal opgedeeld in 2 x 3 uur en 2 uur voor je praktijkexamen.

Bij de lessen verkrijg je het inzicht om je geleed voertuig veilig en correct te bewegen op de openbare weg en bij het manoeuvreren bij het praktijkexamen.

Voor kandidaten zonder of met weinig rijervaring  raden we een opleiding van 11 of 14 uur aan.

EXAMENBEGELEIDING

Het praktijkexamen (proef op privaat terrein en openbare weg) leg je af met onze vrachtwagen met aanhangwagen, deze afspraak bij het examencentrum maken wij.
Duur: 100 minuten; Prijs: € 55,-
Meer info over het praktijkexamen vind je op www.goca.be/nl/p/Examen-CE-C1E

RICHTPRIJS

Voor een standaard opleiding van 8 uur les een 1 examenbegeleiding betaal je 1155€ (= exclusief inschrijvingsgeld en examengeld).

KORTINGEN EN SUBSIDIES

Voor deze opleiding kan je (als) werkgever een korting tot 30% op het bedrag excl. Btw bekomen via een subsidieaanvraag bij de overheid op www.kmo-portefeuille.be. Vraag naar onze bestelbon.
Praktijklessen kunnen enkel op het kantoor worden vastgelegd mits het voorleggen van een geldig rijbewijs C en een voorschot van 200,- EUR.